maandag 22 augustus 2016

Symbaloo Lesplannen uitgebreid met nieuwe functionaliteiten!

Misschien aardig om het nieuwe schooljaar eens mee te beginnen in jouw groep: 'Symbaloo Lesplannen'. 'Symbaloo Lesplannen' is een gratis dienst van 'SymbalooEdu' - de bekende 'startpagina-met-de-blokjes'. 'Symbaloo Lesplannen' is gestart in mei 2016. Met de gratis 'Symbaloo Lesplan Bouwer' kun je zelf een digitale les maken en voorzien van alle digitale lesstof. Met de 'Lesplan Bouwer' kun je eenvoudig lesstof toevoegen, zoals video’s, artikelen of zelfs vragen. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken. 

In de nieuwsbrieven die ik ontving van 'Symbaloo'  op 22 juni 2016 - 'Update Lesplannen' en 19 augustus 2016 - 'Nog makkelijker je Lesplan maken' worden een aantal nieuwe functionaliteiten genoemd die zijn toegevoegd aan de 'Symbaloo Lesplan Bouwer'. Maar eerst voor alle duidelijkheid het volgende...

Wat is 'Symbaloo Lesplannen'?

"Maak gratis je eigen les of cursus en voeg online content toe zoals filmpjes, spelletjes of zelfs hele websites. Bekijk de actuele voortgang van leerlingen, deel je Lesplan, gebruik andere gedeelde Lesplannen. Wees creatief! (Bron)"
In onderstaand filmpje wordt het allemaal uitgelegd! Op de websitepagina 'Symbaloo Lesplan Bouwer' vind je nog meer informatie. Op deze pagina vind je ook het uitlegfilmpje 'Een Symbaloo lesplan maken' (Zie ook 'YouTube').


Symbaloo Lesplannen from symbaloo on Vimeo.


De 'Symbaloo Lesplan Bouwer' heeft nieuwe functionaliteiten


#1. Je eigen afbeelding toevoegen

Je kunt nu je eigen afbeelding toevoegen aan je Lesplan, zodat hij er in de 'Marktplaats' veel mooier uit ziet. De 'Marktplaats' ziet er nu zo uit:

Bron afbeelding: Nieuwsbrief 'Symbaloo' 22 juni 2016 - 'Update Lesplannen'
Deze afbeeldingen dienen ook als achtergrond voor de leerlingen, wanneer deze het betreffende 'Lesplan' maken. Je kunt met de nieuwe '360 view'-knop zelfs een panoramafoto toevoegen.

#2. Hints toevoegen

Bij het stellen van een vraag kun je een 'hint' toevoegen. Leerlingen die het lastig vinden, kunnen hierop klikken om zo toch nog achter het goede antwoord te komen.

Bron afbeelding: Nieuwsbrief 'Symbaloo' 22 juni 2016 - 'Update Lesplannen'

#3. Voeg achteraf blokjes toe

Met deze functionaliteit kun je achteraf nog blokjes toevoegen, bijvoorbeeld omdat je iets bent vergeten. Door nu met de rechtermuisknop op een blokje te klikken, kun je naast dat blokje een nieuw blokje invoegen.

Bron GIF-afbeelding: Nieuwsbrief 'Symbaloo' 19 aug. 2016 - 'Nog makkelijker je Lesplan maken'

#4. Upload je eigen 'webcam'-opnamen en meer

Veel leerkrachten nemen via de webcam graag een video op van zichzelf, waarin ze uitleg geven over de stof. Het was al mogelijk om eigen video's in Lesplannen te zetten, maar het gaat nu extra makkelijk.
Via 'Upload een bestand' kun je nu direct video's en foto's met je webcam maken en in je 'Lesplan' plaatsen. Verder heb je ook nog eens directe toegang tot bestanden op o.m. jouw Facebook, Google Drive.

Bron GIF-afbeelding: Nieuwsbrief 'Symbaloo' 19 aug. 2016 - 'Nog makkelijker je Lesplan maken'

Idee..!!

In het citaat onder het kopje 'Wat is 'Symbaloo Lesplannen'?' staat o.m. "Wees creatief!'. Nou, oké, dat ben ik dus geweest. Bij het schrijven van deze blogpost kwam ik op een interessant en 'creatief' idee over nog een gebruikstoepassing van de 'Symbaloo Lesplan Bouwer'.

Wat dit 'interessante' en 'creatieve' idee is, vertel ik nog even niet. Ik ga e.e.a. eerst de komende weken uitproberen en zal hier ongetwijfeld later - middels een blogpost - verslag van doen :-).

Websites


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.