maandag 12 september 2016

Lesmateriaal 'Prinsjesdag 2016'

Dinsdag 20 september a.s. in het weer 'Prinsjesdag'. In deze blogpost wat lesmateriaal t.b.v. de voorbereiding van 'Prinsjesdag' in de klas. Je vindt er o.m. lesmateriaal van de Rijksoverheid, de Derde Kamer, Paden van Jack Nowee en een mooie Yurls-pagina over 'Prinsjesdag' van meester Henk.

1. Rijksoverheid: Lesmateriaal Prinsjesdag

Het ministerie van Financiën maakt ieder jaar lesmateriaal voor basisscholen en middelbare scholen over onderwerpen rondom Prinsjesdag.
Voor de basisschool vind je op 'Rijksoverheid' het volgende lesmateriaalmateriaal voor de basisschool:

Digiles Prinsjesdag


Schermafdruk digiles
"Voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs is het belangrijk dat zij begrijpen wat Prinsjesdag inhoudt. Het ministerie van Financiën heeft daarvoor een digiles ontwikkeld..." Lees meer »

Cliptoets Prinsjesdag Groep 7-8


Schermafdruk 'Cliptoets'

De cliptoets is een interactief filmpje over Prinsjesdag dat leerlingen en scholieren via het digibord of de computer kunnen bekijken.

Animatievideo 'Wat is Prinsjesdag?'


Schermafdruk animatiefilmpje

"Wat gebeurt er op Prinsjesdag allemaal? Wie zitten er bij de Troonrede in de Ridderzaal? Wat zit er in het koffertje van de minister van Financiën? En wat is de Miljoenennota eigenlijk?"

Animatievideo 'Het plan van Nederland'"Op Prinsjesdag presenteert de minister van Financiën de Rijksbegroting en de Miljoenennota. Daarmee legt hij de belangrijkste plannen van het kabinet voor het komende jaar uit. Maar wat gaat er eigenlijk allemaal vooraf aan het maken van die plannen? Wat hebben die plannen te maken met het leven in Nederland?"

2. De Derde Kamer - PrinsjesdagOnderwerpen: De Gouden Koets, De troonrede, In de Ridderzaal, Het koffertje, Waarom 'Prinsjesdag', Waarom op de 3e dinsdag in september?

3. Yurls 'Prinsjesdag'4. Webpad 'Prinsjesdag' (groep 5, 6, 7 en 8)


5. Mini-pad 'Prinsjesdag' (groep 4, 5)8. TipTile 'Prinsjesdag' + werkblad (pdf)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.