maandag 12 september 2016

Met de 'PowerPoint Online Quiz-sjabloon' maak je een leuke quiz!

Met de gratis 'PowerPoint Online Quiz-sjabloon' kun je voor jouw groep een leuke quiz maken, die je bijvoorbeeld klassikaal kunt spelen als 'lesverwerking' aan het eind van een les door de quiz op je digibord te zetten.
"Leerkrachten, maak leren leuk: Daag uw studenten uit voor een kennisspel met deze quizsjabloon in een 16:9-indeling. Maak vijf gekleurde categorieën met elk vijf vragen in oplopende puntenwaarden. Instructies zijn opgenomen in de sjabloon."
Even een zijweggetje... Voordat ik verder ga met de 'PowerPoint Online Quiz-sjabloon', eerst even iets over het gratis 'Microsoft Office Online'...

'PowerPoint Online' is onderdeel van het gratis 'Microsoft Office Online'


Afbeelding 1: Het gratis 'Microsoft Office Online'

'PowerPoint Online' is een onderdeel van het gratis 'Microsoft Office Online'. 'Office Online' bevat naast 'PowerPoint' ook 'Word', 'Excel' en 'OneNote'. Je bestanden worden opgeslagen op de online opslagdienst van Microsoft 'One Drive' (5 GB gratis opslagruimte). Via 'Office Online' kun je jouw bestanden desgewenst ook opslaan bij 'Dropbox'.
Het enige dat je nodig hebt om 'Office Online' te gebruiken is een gratis 'Microsoft account'. Met dit account kun je gebruik maken van alle gratis diensten die Microsoft aanbiedt (net als bij 'Google'). 'Gebruik je bijvoorbeeld 'Hotmail' of - zoals het nu heet - 'Outlook.com' dan heb je al een 'Microsoft account' en kun je ook gebruik maken van 'Office Online'.
Uiteraard zijn er ook gratis 'apps' die voor je tablet en/of smartphone, zodat je overal bij je bestanden kunt komen.

Afbeelding 2: De andere gratis diensten van Microsoft 

Heb je toegang tot het gratis 'Office Online', dan kun je automatisch ook gebruik maken van 'Sway', 'Outlook.com' (e-mail), 'Agenda', 'OneDrive' en 'Docs.com'.

Goed, dit even terzijde ;-). Nu dus verder met...

De 'PowerPoint Online Quiz-sjabloon'

De 'PowerPoint Online Quiz-sjabloon' kun je downloaden bij 'Microsoft Office Sjablonen - Sjablonen en thema's voor Office Online'. Klik hier onder het kopje 'OP PRODUCT BROWSEN' op 'PowerPoint'. Zie afbeelding 3:

Afbeelding 3
Je komt dan in het venster 'Aanbevolen PowerPoint-sjablonen en -thema's'. Klik onder 'OP CATEGORIE BROWSEN' op 'Opleiding'. Je komt bent nu in het venster 'Opleiding'. Hier zie je twee 'Quiz'-sjablonen staan. Zie afbeelding 4:

Afbeelding 4: 'Quiz'-jablonen

Klik vervolgens op één van de twee sjablonen. Als voorbeeld heb ik op het eerste sjabloon geklikt. Je krijgt dan het volgende venster (zie afbeelding 5):

Afbeelding 5
"Quiz (categorieën met meerdere kleuren, breedbeeld)
Leerkrachten, maak leren leuk: Daag uw studenten uit voor een kennisspel met deze quizsjabloon in een 16:9-indeling. Maak vijf gekleurde categorieën met elk vijf vragen in oplopende puntenwaarden. Instructies zijn opgenomen in de sjabloon.
Gratis"
Klik tot slot op de knop

en het sjabloon wordt in je 'PowerPoint Online' geïnstalleerd en je kunt ermee aan de slag. Zie afbeelding 6:

Afb. 6: Het 'quiz'-sjabloon in 'PowerPoint Online'

Opmerking...

Het zal je wellicht niet zijn ontgaan dat je op de 'website'-pagina 'Sjablonen en thema's voor Office Online' ook sjablonen kunt vinden voor 'Word online' en 'Excel Online'. Je moet maar eens op een categorie klikken onder 'OP CATEGORIE BROWSEN' of er wat bijzit dat je kunt gebruiken.

Websites


Gerelateerde blogposts

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Plaats hier je reactie.

    Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.