donderdag 22 september 2016

Met 'LearningApps' kun je allerlei soorten interactieve oefeningen maken

Met 'LearningApps' - een Zwitserse website die ook is vertaald in het Nederlands - kun je allerlei soorten online interactieve oefeningen maken. 
'LearningApps' is gratis te gebruiken. Om van deze site gebruik te kunnen maken, moet je je wel registreren. Een account aanmaken is noodzakelijk, want dan kun je de gemaakte interactieve oefeningen opslaan.

'LearningApps' lijkt op 'Educaplay', waarover ik eerder een blogpost schreef.

Met 'LearningApps' kun je - net als met 'Educaplay' verschillende soorten interactieve oefeningen te maken. 

De makers van 'LearningApps' omschrijven de site als volgt:
"LearningApps.org is een Web 2.0-toepassing om leer- en lesscenario's met kleine interactieve modules te ondersteunen. Bestaande bouwstenen/modules kunnen direct worden geïntegreerd in een lesscenario, maar kunnen ook zelf online aangemaakt of gewijzigd worden door de gebruiker. Het doel is om herbruikbare bouwstenen/modules (Apps genoemd) te verzamelen en openbaar beschikbaar te stellen. Deze bouwstenen/modules zijn om die reden niet gelinkt aan een specifiek kader of lesscenario, maar zijn uitsluitend beperkt tot het interactieve gedeelte. De bouwstenen/modules zelf zijn dus geen afgewerkte lessen, maar moeten worden ingebed in een passend lesscenario."
Een gedetailleerde beschrijving met voorbeelden vind je in het 'pdf'-document 'Wat is LearningApps.org'. Dit document is geschreven in het Duits.

Introductiefilmpje 'LearningApps.org'
Op het 'YouTube'-videokanaal van 'LearningApps' staan nog meer uitlegfilmpjes.

Wat voor soort interactieve oefeningen kun je maken?

Onderstaande overzichten staan op de pagina 'Maak App'. Klik je op een pictogram dan zie je een aantal voorbeelden.

Schermafdruk 1: Soorten interactieve oefeningen
Schermafdruk 2: Soorten interactieve oefeningen

Klik je op 'App verzameling' (zie schermafdruk 2) dan zie je aan de hand van een voorbeeld hoe je bijvoorbeeld al je gemaakte apps rond een bepaald thema/ onderwerp kunt verzamelen.

Tools die je kunt gebruiken

Schermafdruk 3: Tools die je desgewenst kunt gebruiken

Handleidingen 'LearningApps.org'


Tutorial (handleiding) 'LearningApps'

Als je klikt op 'Bekijk tutorial' (zie afbeelding 4):

Afb. 4: De interactieve tutorial

krijg je een 'rondgang' langs de belangrijkste mogelijkheden van 'LearningApps' aan de hand van steeds verspringende 'pop-up'-venstertjes. Klik op 'Meer »' om naar het volgende 'pop-up'-venstertje te gaan. Mijn advies: Volg voordat je aan de slag gaat eerst de volledige tutorial!


Afb. 5: De 'pop-up'-venstertjes van de tutorial

Overige handleidingen


Website met uitleg over 'LearningApps'

Geert Kraeye (Twitter: @GeertKraeye) - docent aan de Arteveldehogeschool in Gent - heeft een uitgebreide website gemaakt over het gebruik van 'LearningApps':


Helaas is deze website 'password protected' met uitzondering van de homepage en de 'contact'-pagina. Wellicht is Geert Kraeye bereid het wachtwoord ter beschikking te stellen als je 'LearningApps' wilt gebruiken in jouw groep. Zijn e-mailadres vind je op de 'contact'-pagina.

Conclusie

'LearningApps' is een hartstikke mooie gratis tool om (snel) online allerlei verschillende interactieve oefeningen te maken voor de leerlingen van jouw groep. Voordeel boven het eerder beschreven 'Educaplayer' is, dat 'LearningApps' een Nederlandse versie heeft en geen hinderlijke en storende reclame toont. Kortom: een aanrader!

Gerelateerde blogpost

Website 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.