maandag 12 september 2016

'Schoolrijk': een gratis online 'lessen'-maker van Nederlandse bodem

'Schoolrijk.nl' is een gratis online platform voor het ontwikkelen en delen van digitale lessen en toetsen. De gemaakte lessen en toetsen kun je laten maken door jouw leerlingen.
Deze webtool is eenvoudig in gebruik (zie onderstaande filmpjes).
Behalve teksten en allerlei vraagsoorten - zoals meerkeuzevragen, open vragen, gatentekst, een stappenplan, flitswoorden en aanwijsvragen - kun je ook audiofragmenten, uitlegfilmpjes op 'YouTube' of 'Vimeo', hyperlinks en afbeeldingen toevoegen.
Verder heb je de mogelijkheid jouw lessen te verkopen of gratis te beschikking te stellen aan collega's via de winkel. 'Schoolrijk' is een initiatief van Basis Consult BV en Motivo B.V.

'Schoolrijk' is gratis

"'Schoolrijk' is gratis voor individuele leerkrachten. Vanuit deze gratis licentie kun je lessen en toetsen aanbieden aan je eigen leerlingen en te koop zetten in de winkel. Voor het delen van lessen en toetsen binnen een school of vereniging is een betaalde licentie nodig." (Bron)

Filmpje: 'Schoolrijk animatie'Bijschrift bij het filmpje

"Schoolrijk is een applicatie voor het maken en delen van digitale lessen en toetsen. Het maken van de lessen en toetsen is heel eenvoudig. De voortgang en resultaten van de leerlingen worden bijgehouden in een overzichtelijk resultatenscherm.
Maar Schoolrijk biedt meer. Je kunt de gemaakte lessen ook eenvoudig delen met je collega’s of later verkopen via de online winkel. Op deze manier kun je de lessen die je maakt ook met anderen delen en hier aan verdienen.
Schoolrijk werkt vanuit heldere leerlijnen. Voor elk vak zijn die leerlijnen per groep uitgewerkt. Zo kun je de lessen eenvoudig vinden en weet je dat je leerlingen alle onderdelen van het curriculum hebben behandeld."

Uitlegfilmpje: Hoe werkt Schoolrijk?Handleiding 'Schoolrijk'


'Privacyverklaring' en 'Algemene voorwaarden'

Het is niet het meest boeiendst, maar persoonlijk vind ik het altijd heel belangrijk om - voordat ik een account aanmaak eerst de 'Privacyverklaring' en 'Algemene voorwaarden' bij de betreffende webtool door te lezen:

Conclusie

'Schoolrijk.nl' lijkt mij een handige gratis tool om mooie interessante lessen en toetsen te ontwikkelen en door jouw leeringen te laten maken. De tool is een Nederlands product en derhalve is de hele tool in het Nederlands. Iets wat ik zelf heel prettig vind. Het feit dat je allerlei soorten vragen, tekst, hyperlinks, audiofragmenten en filmpjes kunt toevoegen, maakt de tool m.i. erg compleet.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.