vrijdag 2 september 2016

'SpellingOefenen': Leerlingen oefenen gratis hun eigen woordpakket met spelletjes


Via een mailtje maakte Frank de Witte mij attent op zijn nieuwe en deze week gepubliceerde website 'SpellingOefenen.nl'. Op 'SpellingOefenen.nlkunnen leerlingen hun spelling oefenen met een spelletje! Leerlingen kunnen de woordpakketten oefenen die bij de - op hun school - gebruikte methode horen. Van bijna iedere taalmethode - zo staat op de site - staan de woordpakketten op 'SpellingOefenen.nl'. Verder kunnen de leerlingen kiezen voor een spellingscategorie die ze nog moeilijk vinden. Ze oefenen dan bijvoorbeeld alle woorden met een 'au' of 'ou' op hun eigen niveau!

Leerlingen hoeven niet in te loggen op 'SpellingOefenen.nl' en... het is helemaal gratis! Ze kunnen direct beginnen met spelen zonder beperkingen! Leerlingen hoeven maar één keer hun groep en taalmethode te kiezen, want 'SpellingOefenen.nl' onthoudt die gegevens. De spelletjes worden niet snel saai. In hogere 'levels' wachten nieuwe uitdagingen! De spelletjes zijn op vrijwel alle apparaten te spelen (HTML 5).

"Spelling oefenen blijft voor veel kinderen een saaie bezigheid. Zeker als het oefenen niet echt vanzelf gaat. Het gevaar is dat het steeds vervelender wordt. Wel extra oefenen, maar op een leuke manier kan met een spelletje! De spelletjes op deze website zijn meer gericht op het spelen van het spelletje dan op de spellingwoorden. Toch moeten kinderen bij deze spelletjes steeds het voorbeeldwoord vergelijken met het eigen woord. Op deze manier zien ze het woord steeds op de goede manier gespeld. Ongemerkt blijft dit woordbeeld hangen en worden de spellingvaardigheden steeds beter. (Bron)"

Schermafdruk van 'Shoot Down'
Bij dit spelletjes schiet je helikopters uit de lucht.Maar wel alleen de helikopters met de goede letter!
Bij ieder level wordt het moeilijker om te raken. Ook moet je vanaf level 5 oppassen voor vallende bommen!

'SpellingOefenen.nl' ondersteunt de woordpakketten en/of spellingscategorieën van de volgende methodes: 'Taalfontijn', 'Taal Actief 3', 'Taal Actief 4', 'Mijnpakket', 'Taaljournaal'' en 'Taal op maat'.

De spelletjes zijn best pittig (vind ik), maar... ga ff naar de site en probeer het zelf uit! Ik denk dat je leerlingen het geweldig vinden!

Website


Andere oefensites van Frank de Witte

 • Rekentoppers.nl
 • Tafels-oefenen.nl
 • Somprint.nl
  Met deze 'sommenmaker' maak je in enkele muisklikken werkbladen met rekensommen voor het vak rekenen.
 • Redactiesommen.nl
 • Rekenen groep 4
  "Op deze site:
  - Informatie om, bij verschillende type sommen, uw kind op de juiste manier te helpen,
  - Links naar nuttige websites met betrekking tot rekenen in groep 4.
  - Een overzicht van de leerstof in groep 4.
  "
Ben je niet bekend met bovenstaande 'reken'-sites, dan moet je ze zeer zeker bekijken. De moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.