donderdag 6 oktober 2016

Campagne 'Alert Online 2016': initiatief overheid, bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap

Van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 14 oktober 2016 voert de Rijksoverheid c.s. de campagne 'Alert Online', want zo zegt de Rijksoverheid: "Nederlanders niet voorbereid op cybercrime - Campagne Alert Online om cyberkennis en -skills te vergroten hard nodig"
"Nederlanders weten te weinig over online gevaren en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Ook onderschatten zij de kans dat zij slachtoffer worden. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Cybersecurity awareness en skills in Nederland (2016)’ van Alert Online. Ruim de helft van de Nederlanders heeft nog nooit van ransomware gehoord, terwijl dit de snelst groeiende dreiging op internet is. Daarom geeft staatssecretaris Dijkhoff vandaag bij KPN het startschot voor de campagne Alert Online. Tweehonderd partijen zetten zich van 3 tot en met 14 oktober in om de kennis en vaardigheden van Nederlanders op het gebied van cybersecurity te vergroten en zo Nederland online veiliger te maken..." Lees het volledige bericht »

Filmpje: 'Wees Alert Online waar je ook bent, thuis, onderweg of op het werk'De website 'Alert Online'Interessant op deze website is de 'CyberskillsTest': Ben je benieuwd hoe alert jij online bent? Doe dan deze test en geef een antwoord op de vragen. Je krijgt meteen uitleg en praktische tips om je 'skills' te verbeteren.
En als je toch op 'Alert Online' bent, kijk dan meteen even bij de 'Tips'. Het zijn
"tips die je helpen om je tegen allerlei cybergevaren te beschermen. Lees ze niet alleen, maar doe het ook gelijk! Voor meer uitleg en praktische stappenplannen wordt je bij de tips doorverwezen naar de website Veiliginternetten.nl of instanties als ConsuWijzer, Fraudehelpdesk en de Politie."
In de 'Toolkit Alert Online' vind je allerlei materiaal over 'Alert Online', zoals het logo van Alert Online, video’s, bannermateriaal, posters (om op te hangen in de personeelskamer), enzovoort.

Schermafdruk poster 'Alert Online'

Mijn blogposts over 'ransomware'


Interessante artikelen

"Anno 2016 heeft meer dan de helft van de Nederlanders nog nooit van ransomware gehoord. Ten opzichte van vorig jaar zijn wel meer mensen op de hoogte, blijkt uit onderzoek..." Lees het volledige artikel »

"Veel Nederlanders onderschatten de gevaren die ze op internet lopen. Zeven op de tien mensen maakt zich weinig tot zeer weinig zorgen over zijn of haar digitale veiligheid, terwijl 70 procent te maken krijgt met phishing en 40 procent met malware omdat ze zelf slachtoffer zijn of omdat iemand uit hun omgeving dat is..." Lees het volledige artikel »

"Zeven op de tien Nederlanders maken zich geen zorgen om hun digitale/online veiligheid, terwijl cyberdreigingen juist alsmaar toenemen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie..." Lees het volledige artikel »

"Wachtwoorden worden overal gestolen, en dat levert grote risico's op. Je accounts zijn steeds minder veilig, maar wat kun je er nog tegen doen? Eén goede manier om je account te beveiligen is tweestapsverificatie, inloggen met een 'extra stap'. In dit uitgebreide artikel leggen we niet alleen uit wat dat is, maar ook hoe je er Gmail, Hotmail, je DigiD, Dropbox, en eigenlijk iedere dienst die je mogelijk hebt ermee kunt beschermen..." Lees het volledige artikel »

"Bij het gebruik van de pc en internet is het belangrijk gegevens af te schermen. Meestal doen we dat met wachtwoorden, maar die zijn gemakkelijk te kraken. Tweestapsauthenticatie maakt het inloggen bij webdiensten iets lastiger, maar het levert meer zekerheid op dat ook echt alleen jij het bent..." Lees het volledige artikel »

"Als je webcam gehackt wordt kunnen mensen je zomaar bespioneren. Je kunt je webcam uitschakelen zodat je zeker geen last van pottenkijkers hebt. Hier lees je hoe je dat doet..." Lees het volledige artikel » 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.