donderdag 27 oktober 2016

Voor de verkeersles: 'Welkom in Trammenland' en de Yurls 'Meester Henk - VERKEER'

Leuk lesmateriaal voor de verkeerslessen: 'Trammenland' (#1) en de Yurls 'Meester Henk - VERKEER' (#2)! Beide sites komen in deze blogpost in 'vogelvlucht' aan de orde. Aan het eind van de blogpost vind je nog een 'extraatje' (#3).

#1. Welkom in Trammenland

De website 'Welkom in Trammenland' heeft een versie voor het basisonderwijs en een versie voor het voortgezet onderwijs.
Deze blogpost gaat over de versie voor het basisonderwijs. 

De website maakt gebruik van 'Flash Player' ("Deze site maakt gebruik van Flash Player. Download gratis de laatste versie van FlashGa naar Trammenland (Flash-site)Geef toestemming of kies activeren als de browser daarom vraagt.")
Ik gebruik de nieuwste (laatste) versie van 'Google Chrome' en daar werkt 'Trammenland' prima mee.Info over 'Trammenland'

"(Bijna) brugklassers vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Ze krijgen van hun ouders meer ruimte om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Daarnaast leggen ze grotere afstanden af om naar school te gaan. Zij kunnen op weg naar school te maken krijgen met trams. Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaak niet in staat zijn om risico's juist in te schatten. Ook overschatten zij zichzelf vaak. Externe factoren zoals groepsdruk, mp3-spelers en telefoons vormen extra risico's.De tram is een relatief voorspelbare en daarom veilige verkeersdeelnemer. Maar de tram kan moeilijk opeens stoppen, laat staan uitwijken. Trammenland wijst jongeren op risicovolle situaties en maakt ze bewust van hun eigen verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid in het verkeer. In deze interactieve verkeersles staat de tram centraal. Op verschillende locaties worden (herkenbare) gevaarlijke situaties getoond. Maar de lesmodule heeft meer te bieden: Toets je eigen reactiesnelheid of je kennis van de verkeersregels, want in de module zit ook een toets over verkeersregels in het algemeen. In de module is deze docentenhandleiding (pdf) te downloaden.
Trammenland is ontwikkeld voor gebruik op het digitale schoolbord. Deze lesmodule is gemaakt in opdracht van Metropoolregio Rotterdam Den Haag, in samenwerking met HTM en ROV-Zuid-Holland." (Bron)
Onder aan de pagina vind je nog een aantal 'links', o.a. een 'link' naar de 'Handleiding', een toelichting voor het PO en een werkvel voor het PO. Daarnaast vind je er ook de rechstreekse 'link' naar

'Trammenland Basisonderwijs'Rechtsboven op de pagina vind je een 'Help'.

Conclusie

Leuke site! Zeker gebruiken als jouw school in een stad staat waar trams rijden!

#2. Meester Henk - VERKEERMeester Henk (Vink) (Twitter: @meesterhenkvink) zegt over zijn Yurls 'Meester Henk - VERKEER':
"Verkeer met een "twist"De bedoeling is dat ik "verkeer" met een lichte "twist" behandel. Dat wil zeggen dat ik ga proberen het meer vanuit de praktijk te bekijken. Met betrekking tot regels en borden is zat te vinden (ik zal ook wel linken). Hoewel ik die ook wel behandel, ligt daar toch zeker niet zwaartepunt."
Op de bovenstaande schermafdruk kun je meer vinden over de inhoud van deze Yurls. En wil je precies weten wat er allemaal te vinden is, dan moet je gewoon die Yurls bezoeken en op je gemak bekijken en lezen, want er staan een heleboel hele leuke onderwerpen op, die je wellicht in jouw verkeerslessen kunt gebruiken...

#3. Extra... VerkeersspelletjesGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.