woensdag 16 november 2016

Een nieuwe optie bij Blogger: 'Speciale tekens' invoegen in een blogpost (Insert special characters). Ook emoji!

Wie een (edu)blog heeft bij Blogger.com - de gratis weblogdienst van Google - heeft nu ook de mogelijkheid om 'speciale tekens' in te voegen met de optie 'Insert special characters'. De mogelijkheden zijn legio 😊.

Behalve allerlei 'speciale tekens' zijn er ook allemaal 'Emoji' (emoticons) [] te vinden. Het zijn er teveel om op te noemen. Ze lijken een beetje op de afbeeldinkjes die in mijn 'Android'-smartphone staan 👍. Leuk dat je die dingen nu ook in een blogpost kunt gebruiken. Ik denk alleen dat je moet oppassen dat je van je blogpost geen 'poppenkast' maakt 😵.

Je vindt die 'speciale tekens' als je op de pagina waar je jouw blogpost schrijft in de menubalk op de 'emoticon' klikt (zie afbeelding 1). Er verschijnt dan het venster 'Insert special characters' (zie afbeelding 2):

Afbeelding 1
Afbeelding 2

En..., trek er dan maar een dagje voor uit om al die speciale tekens, emojies, symbooltjes en andere tekentjes te bekijken die je kunt vinden door op de 'keuzemenuutjes' te klikken.

Je kunt in het venster (afbeelding 2) ook zoeken op een 'speciaal teken' door een trefwoord in te typen. In het vak 'Draw a symbol here' kun je een symbooltje tekenen. Alle symbooltjes die lijken op je getekende symbool dan getoond.

Achtergrond arikelen

​"Emojis. Those colorful symbols are everywhere these days, even as decoration in high-fashion collections and, very soon, in movies. Yes, emojis have left the digital realm and are firmly entrenched in today’s wider popular culture.At the same time, those little smiling faces have changed the way we communicate..." Lees het volledige artikel ▶

"We all recognize emoji. They’ve become the global pop stars of digital communication. But what are they, technically speaking? And what might we learn by taking a closer look at these images, characters, pictographs… whatever they are 🤔 (Thinking Face). We will dig deep to learn about how these thingamajigs work..." Lees het volledige artikel ▶

"In 2017 komen er nog 56 nieuwe emoji, waaronder die van een vrouw met een hoofddoek. Dat heeft Unicode bekend gemaakt, de internationale standaard voor emoji. In de lijst van nieuwe emoji zit onder andere ook een vrouw die borstvoeding geeft, een kokosnoot, een man met een baard en een vampier. De complete lijst kun je hier vinden..." Lees het volledige artikel ▶

Relevante blogpost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.