donderdag 3 november 2016

Gelezen! 'H5P: de opvolger van Hot Potatoes?'

Eind oktober ontving ik een mailtje van Antoine van Dinterwerkzaam als docent Frans in het voortgezet onderwijs (Twitter: @ahcvandinter - Website: Docenten helpdesk):
"Hallo André,
Hot Potatoes ken je waarschijnlijk wel, toch? Mocht dat niet het geval zijn: met Hot Potatoes kun je verschillende interactieve oefeningen maken, die je vervolgens in je ELO kunt importeren. Helaas zijn de ontwikkelaars van Hot Potatoes gestopt met het doorontwikkelen van Hot Potatoes, maar je kunt de software nog wel gratis downloaden van hun website.
Nu is er iets nieuws uit Noorwegen dat luistert naar de naam H5P. Met H5P kun je zéér veel interactieve toepassingen ontwikkelen zonder kennis van de taal waarmee je webpagina's maakt. Deze losse toepassingen kun je vervolgens toevoegen aan een webpagina of in Wikiwijs Maken..." 
Je kunt meer lezen over 'H5P' in het artikel 'H5P: de opvolger van Hot Potatoes?' op 'docentenhelpdesk.nl'. Je vindt in dit artikel o.m.
  • H5P: wat is het en wat kun je ermee?
  • Wat ga je leren? Je …
  • H5P: Stap-voor-stap-handleiding

Het artikel...

"H5P stelt docenten in staat om interactieve content te maken, te delen en te hergebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een webbrowser en een website die H5P ondersteunt. Er is een aparte plugin voor WordPress, Moodle en Drupal, maar je kunt de content ook in een gewone website embedden. Heb je geen website die H5P ondersteunt, dan kun je oefeningen maken op de website van H5P. Het mooie van H5P is dat het gemaakt is in HTML5 waardoor het ook prima afspeelt op mobiele apparaten. H5P is helemaal gratis..." Lees het volledige artikel »


Handleiding / 'Documentation'

Klik op de website in het menu op 'Documentation'.

Overzicht interactieve oefeningen

Een overzicht van de interactieve oefeningen die je kunt maken vind je op de pagina 'Examples and Downloads'.

Wat anderen schreven over H5P

Website/URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.