zaterdag 12 november 2016

Gelezen! Microsoft stopt per ingang van 10 januari a.s met de ondersteuning van Windows Essentials 2012

Microsoft beëindigt m.i.v. 10 januari a.s. de ondersteuning van de 'Windows Essentials' een serie programmaatjes die je gratis kunt downloaden. Een programmaatje dat ik gebruik is het bekende 'Windows Movie Maker'. Vroeger gebruikte ik ook 'Microsoft OneDrive', maar dat zit nu 'ingebakken' in Windows 10. Mocht je één of meer programmaatjes van de 'Windows Essentials' nog willen gaan gebruiken, dan moet je ze nu gauw downloaden, want na 10 januari a.s. kan het niet meer. In de onderstaande artikelen lees je er meer over..."Gebruikt u graag een programma dat onderdeel is van Windows Essentials 2012 als Windows Movie Maker, Windows Live Mail of Photo Gallery? Zorg dan dat u dit voor 10 januari 2017 hebt geïnstalleerd. Na die datum kunt u de programma’s niet meer downloaden..." Lees het volledige artikel »

"De ondersteuning op het Windows Essentials-programma van Microsoft wordt definitief stopgezet. Vanaf 10 januari 2017 is het niet meer mogelijk om de software te downloaden of te installeren..." Lees het volledige artikel » 

"Microsoft maakte onlangs bekend 17 januari definitief de stekker te trekken uit Windows Live Essentials 2012. Veel programma’s waren al buiten gebruik, zoals Windows Live Mail en MSN Messenger. Gelukkig zijn er alternatieven voor deze oude Microsoft-programma’s..." Lees het volledige artikel »

"Microsoft stopt met de ondersteuning van het Windows Essentials-pakket. De bundel met onder andere Live Mail en Writer, die in 2012 voor het laatst een nieuwe versie kreeg, is vanaf 10 januari 2017 niet meer te downloaden..." Lees het volledige artikel »

Schermafdruk. Bron: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/17779/download-windows-essentials

"Wil u ook na 10 januari nog gebruik maken van Windows Essentials? Download en installeer de programma's die u wenst te gebruiken dan nu nog het installatiebestand door op deze pagina op Nu downloaden te klikken. Overigens heeft Microsoft aangegeven om in ieder geval Windows Movie Maker op te gaan nemen in de Windows Store. [Bron]"
Mocht je toch een gratis alternatief willen voor 'Windows Movie Maker' kijk dan eens naar het gratis open source programma 'VideoLAN Movie Creator' (VLMC) van de makers van het bekende en eveneens gratis en open source programma 'VLC media player'.

En voor wie iets heel simpel én eenvoudig zoekt: de 'Icecream Slideshow Maker' of de 'YouTube Diavoorstelling van foto's maken'. Met deze twee programmatjes kun je alleen een filmpje maken van foto's/afbeeldingen.


Schermafdruk. Bron: http://www.videolan.org/vlmc/

Website/URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.