maandag 14 november 2016

Gespot! 3 Uitlegfilmpjes 'Video's bewerken met Windows Movie Maker'

Microsoft stopt met ingang van 10 januari 2017 met de ondersteuning van 'Windows Essentials 2012', een handig gratis Windows programmaatje om je video's te bewerken. Ik blogde hier al eerder over. Eén van de onderdelen van 'Windows Essentials 2012' is het handige programmaatje 'Windows Movie Maker'. Je kunt 'Windows Movie Maker' desgewenst nog downloaden tot 10 januari a.s. Maar 'Tweakers' zegt dat Microsoft aangeeft dat je 'Movie Maker' voor 'Windows 10' binnenkort (?) in de 'Windows Store' kunt downloaden (Bron). Wil je een gratis alternatief gebruiken dan suggereert 'Computer!Totaal' twee programma's 'EZvid' of 'VLMC' (VideoLAN Movie Creator) van de makers van 'VLC(Bron).

Mocht je toch overwegen om 'Windows Movie Maker' voor alle zekerheid te downloaden en te gebruiken, dan vind je in deze blogpost drie 'Videohandleidingen' die ik vond op de website van 'Computer Idee'.
"Als je even snel een filmpje wil bewerken, heb je helemaal geen dure softwarepakketten van Adobe nodig. Je kunt ook gewoon met Windows Movie Maker werken. Dat is makkelijk én gratis, en het werkt ook in Windows 10. We laten je in drie video's zien hoe je het programma moet gebruiken. (Bron)"

1. 'Video's bewerken met Windows Movie Maker (1): Introductie'
2. 'Video's bewerken met Windows Movie Maker (2): Films bewerken'
3. 'Video's bewerken met Windows Movie Maker (3): Geluid toevoegen, en exporteren'"Movie Maker is een gratis programma, waarmee u leuke films kunt maken van uw eigen videomateriaal. Hebt u een filmpje af, dan kunt u Movie Maker ook gebruiken om het op dvd te branden..." Lees het volledige artikel »

'Windows Movie Maker' downloaden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.