dinsdag 1 november 2016

Nieuw van de Portalengroep: 'Spelling'-pagina met diverse werkvormen | 10.000+ werkbladen!

Genereer werkbladen, speel een spelletje of flits de woorden van de week! Al deze mogelijkheden (en meer!) zijn verwerkt in de nieuwe 'spelling'-pagina van de Portalengroep.nl. 

Je kunt gebruik maken van de woordpakketten van de meest gebruikte taalmethoden in het basisonderwijs (Taal Actief 4, Taal Actief 3, Staal, Spelling In Beeld, Taal Journaal en Taal Verhaal), maar ook op groep gesorteerde algemene spellingscategorieën.

Deze handige 'spelling'-pagina is mogelijk gemaakt door een samenwerking van lessuc6.nl, spellingoefenen.nl en portalengroep.nl (bestaande uit o.m. Schoolbordportaal.nl).

Wat kun je allemaal op deze 'spelling'-pagina..?

 • Werkbladen genereren:
  Selecteer het gewenste woordpakket en kies uit diverse werkbladen om uit te printen. Wil je een ander werkblad met woorden uit het zelfde woordpakket? Klik op F5  (vernieuw de pagina) en er wordt een nieuw werkblad samengesteld.
 • Woorden flitsen:
  Selecteer het gewenste woordpakket en kies of je de woorden op het digibord wilt flitsen of dat je flitskaartjes wilt laten genereren. Wil je andere woorden flitsen uit het zelfde woordpakket? Klik op F5 (vernieuw de pagina) en er worden nieuwe woorden in de flitstool geladen.
 • Speel een spelletje:
  Ook kunnen er met de woorden uit de verschillende pakketten spelletjes gespeeld worden.

Afbeelding 1: Kiezen watje wilt

Direct naar woordpakketten meest gebruikte taalmethoden


Afbeelding 2: Kies wat je wil  doen...

Tips uit de praktijk

 • Plaats de oefeningen op de site of 'Yurls' van jouw klas: elk woordpakket en spel krijgt een unieke 'link' die je als snelkoppeling op het bureaublad of als 'link' op de site van de klas kan klaarzetten. Handig voor het huiswerk of als extra oefening op school!  Kortom, je kunt alle woordpakketten voor jouww eigen groep verzamelen en delen met de kinderen en ouders.
 • Oneindig veel oefeningen: de werkbladen, flitswoorden en spelletjes worden voorzien van woorden uit een database. Elke keer als je de activiteit opent, zal deze met nieuwe woorden uit de gewenste categorie gevuld worden. Andere woorden flitsen of een werkblad met andere woorden? Klik op F5 (vernieuw de pagina) en de activiteit wordt opnieuw gestart met nieuwe woorden!

Verdere ontwikkeling van de 'spelling'-pagina

De komende tijd wordt de pagina inhoudelijk verder ontwikkeld: de database met beschikbare woorden en oefeningen zal worden uitgebreid en er komt een dictee werkblad. Houd de pagina dus in de gaten!

De werkbladenGenerator 'rekenen' van Schoolbordportaal

Naast deze nieuwe 'spelling'-pagina vind je op Schoolbordportaal ook een generator om allerlei werkbladen te genereren voor rekenen: tellen, optellen en aftrekken. keer- en deelsommen, klokkijken, breuken, lengtematen en redactiesommen. De werkbladenGenerator voor rekenen »

Website/URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.