woensdag 21 december 2016

Hoe kun je 'anoniem' een account aanmaken bij webdiensten en webapps die je wilt uitproberen..?

Als je een online webdienst of webapp wilt uitproberen moet je negen van de tien keer een account aanmaken. Er wordt dan gevraagd naar je e-mailadres en je moet een gebruikersnaam en een wachtwoord opgeven. Meestal ontvang je dan op je e-mailadres een 'verificatie'-mailtje met een 'link' waarop je moet klikken om je aanmelding te bevestigen.
Mogelijk ontvang je daarna allerlei 'spam' waar je niet op zit te wachten; zeker niet als je na het uitproberen besluit om de webdienst of webapp toch niet te gebruiken.
Beter is het om anoniem een account aan te maken: je kunt dan later - als je de webdienst of webapp besluit te gaan gebruiken - een 'echt' account aanmaken.

Vergeet je het account te beëindigen of is er geen mogelijkheid dit te doen - iets wat ik knap irritant vind - dan voorkom je mogelijk 'spam' of dat jouw e-mailadres wellicht in verkeerde handen valt.

Hoe kun je 'anoniem' een account aanmaken?

Om 'anoniem' een account aan te maken heb je twee dingen nodig:
  • een 'nep' e-mailadres,
  • een 'schuilnaam', 'alias' of 'nep' naam ( = alle drie hetzelfde 😊).

Een 'nep' of tijdelijk e-mailadresOm een 'nep' of tijdelijk e-mailadres aan te maken gebruik ik zelf '10 Minute mail'. Dat tijdelijke e-mailadres blijt tien minuten staan. Je kunt de 'zichtbaarheid' steeds met tien minuten verlengen. Dat is handig i.v.m. de eventuele procedure voor het aanmaken van een account bij een webdienst / webapp.
Ook je 'verificatie'-mailtje komt op dit tijdelijke e-mailadres binnen.Het is dus handig om '10 Minute mail' zichtbaar te houden in een tabblad van je browser. Het nieuwe account aanmaken doe je dan in een nieuw tabblad.
Het is zinvol om dat e-mailadres even op  te schrijven, evenals je wachtwoord en je 'nep' (inlog)naam / gebruikersnaam. Want die informatie verdwijnt na tien minuten...

In het artikel Webwijzer.nl 'Tijdelijk e-mailadres' vind je nog meer webdiensten die een tijdelijk e-mailadres aanbieden.
"Een wegwerp e-mailadres is handig als je een website wilt uitproberen die om een registratie vraagt. Je hoeft dan niet je echte e-mailadres te gebruiken, met het risico dat dit op een spamlijst belandt (Bron)."

Een wachtwoord 'genereren'

Je kunt natuurlijk zelf een wachtwoord bedenken voor je 'nep' account. Ik zou zeggen: spaar je energie en gebruik een 'wachtwoord generator'.De 'wachtwoord generator' op de afbeelding vind je op https://identitysafe.norton.com/nl/password-generator.
Als je op 'Google' zoekt op 'wachtwoord generator' vind je er nog veel meer.

Een 'nep' gebruikersnaam bedenken...

Ook een 'nep' gebruikersnaam kun je genereren. Scheelt je ook weer een hoop denkwerk 😅.
Dat genereren van een naam kun je doen op de Nederlandse versie van de website 'Fake Name Generator'. Je kunt op deze site een volledige 'nep' -identiteit genereren.

Dit is slechts een deel van de 'nep' gegevens!

Stel het gewenste geslacht in, zet de 'namenset' op 'Nederlands' en het land op 'Nederland'. Klik tot slot op de ronde knop [ Aanmaken ] en je hebt een complete 'nieuwe identiteit'.

Bewaar je 'nep' inloggegevens zorgvuldig...

Je kunt je 'nep' inloggegevens opslaan op een 'txt'-bestandje in 'Kladblok' of in 'Word'. Wellicht dat je ze op een later tijdstip nog eens nodig hebt om op de betreffende site in te loggen. Je kunt dat bijvoorbeeld zo doen:
Website / webapp: ........
Url: https://www.naamvandewebsite.com
E-mailadres:  k381923@mvrht.com
Inlognaam / gebruikersnaam: Sylvano Waalkens

Tot slot...

Wees terughoudend met een account aan te maken met de gegevens van een sociaal netwerk waar je lid van bent, bijvoorbeeld aanmelden met 'Google'. 'Facebook' of 'Twitte'. Je weet maar nooit!

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.