vrijdag 16 december 2016

OnderwijsNieuwsDienst: Al het nieuws voor het (basis)onderwijs via RSS in jouw 'RSS-lezer'!

De website 'OnderwijsNieuwsDienst' (OND) verzamelt onderwijsnieuws en bundelt dit nieuws voor met name het basisonderwijs. Kortom: een snoeptrommel vol met RSS-feeds voor het (basis)onderwijs!


Wat is 'RSS'..?

Als internetter bezoekt je vaak een aantal vaste websites. Met RSS hoef je een site niet steeds te bezoeken om te kijken of er iets nieuws is geplaatst. Je krijgt automatisch een berichtje toegestuurd. Om deze feedberichten te kunnen ontvangen en te kunnen lezen heb een (gratis) RSS-lezer nodig.
Maar.., heb je geen zin om een online en gratis RSS-lezer te gebruiken - iets wat ik uitermate onverstandig vind - dan kun je - desgewenst - die berichten ook lezen op OnderwijsNieuwsDienst.nl op je persoonlijke pagina.


Schermafdruk deel 'OnderwijsNieuwsDienst'

Werkwijze 'OnderwijsNieuwsDienst' (OND)

Het verzamelde nieuws op OND is afkomstig van diverse openbare internetbronnen, aangevuld met berichten die door bezoekers worden ingediend en persberichten die door organisaties worden aangeboden. OND verzamelt alleen headlines en de eerste 200 tekens van een bericht en neemt geen complete artikelen over. Ook worden berichten niet herschreven en verzonden als eigen nieuws. OND verwijst altijd door naar de  bron (Bron).

Lees verder de uitleg op de onderstaande 'hand-out' [ ? ]
Website / URL

'OnderwijsNieuwsdienst.nl' is een onderdeel van 'POLS Netwerk'. een Internet Onderwijs bedrijf. Met haar websites wil 'POLS Netwerk' het de leerkracht makkelijker maken te profiteren van de mogelijkheden die het internet het onderwijs te bieden heeft. 'POLS Netwerk' werd in het jaar 2000 opgericht door Sipke Kloosterman (Twitter: @meestersipke | @yurls), voormalig leerkracht in het speciaal basisonderwijs.

Gerelateerde berichten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.