dinsdag 6 december 2016

Onze school is gehackt! Gegevens honderden leerlingen op straat!

"Onze school is gehackt! Gegevens honderden leerlingen op straat!" Hopelijk overkomt jouw school dat nooit. Maar.., zeg nooit nooit..!

Aan het begin van deze maand schreef ik een blogpost over de zéér interessante en verontrustende documentaire van 'Zembla': 'Hacken voor dummies':
"Kopieën van je paspoort, je wachtwoorden, je belastinggegevens; een klein beetje hacker kan er zo bij. Zembla ontdekt dat privacygevoelige informatie van particulieren maar ook zeer vertrouwelijke informatie van beursgenoteerde bedrijven en overheidsinstellingen voor het grijpen ligt. Zembla onderzoekt de oorzaken en de gevolgen (Bron)."
Ook jouw school kan het slachtoffer worden van 'hackers' als de boel niet goed is beveiligd. Zeg dus niet: "Dat overkomt ons niet..!". Beveilig het computersysteem van de school dus goed!

Kennisnet heeft over het 'hacken' van scholen en interessant artikel online geplaatst...

"Op scholen wordt steeds meer ict gebruikt. Dat biedt nieuwe mogelijkheden, maar er kunnen ook nieuwe risico's ontstaan. Wat als je onderwijs uitvalt omdat hackers systemen platleggen? Hoe voorkom je dat persoonsgegevens van leerlingen uitlekken en in verkeerde handen vallen? Met een eenvoudige, online aanpak voor het po en vo helpt Kennisnet je school om deze en andere problemen te voorkomen..." Lees het volledige artikel ▶
Dit artikel verwijst o.m. naar de online cursus 'Aanpak informatiebeveiliging en privacy' voor schoolbestuurders, ict-coördinatoren en docenten. Deze 'cursus' sluit aan op "vragen die scholen steeds vaker stellen over informatiebeveiliging en privacy (IBP). IBP is een zeer breed onderwerp, waarmee je school op allerlei momenten wordt geconfronteerd."

Schermafdruk 'Cursus' Informatiebeveiliging & Privacy

Alle artikelen van Kennisnet over 'informatiebeveiliging'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.