maandag 5 december 2016

'VoiceNote II - Speech to text': extensie voor de browser Google Chrome

Onlangs publiceerde ik de blogpost 'Online Dictation: digitale dictafoon (voice recorder) die je ingesproken tekst meteen uittypt!'. Ook kwam in deze blogpost het 'spraakgestuurd typen' in 'Google Documenten' ter sprake. 

In de 'Chrome Web Store' vond ik een leuk alternatief voor 'Online Dictation', namelijk de extensie 'VoiceNote II - Speech to text' - die ook overweg kan met Nederlands. Bovendien is 'Voice Note II' ook in 'Google Chrome' te installeren als app.

'Voice Note II' is ook als 'live demo' beschikbaar op je desktop en/of laptop: https://voicenote.in/live/

Het is een goede zaak om - voordat je de extensie / app in 'Google Chrome' installeert - even op 'YouTube' wat uitlegfilmpjes te bekijken. Je vindt die uitlegfilmpjes hier »

Voorbeeld van een uitlegfilmpje 'Voice Note II'Een 'min-puntje'...

Als je 'Voice Note II' instelt op het gebruik van 'Nederlands' worden de 'dictation commands' niet uitgevoerd. Helaas moet je dit handmatig doen. Je moet even op het 'microfoontje' klikken als je de tekst wilt 'plaatsen'. Je kunt ook gewoon doorpraten en als de klaar bent met het inspreken van de tekst deze handmatig via de 'knopjes' bewerken. Dit geldt trouwens ook voor het 'spraakgestuurd typen' in 'Google Docs' (Bron) en voor 'Online Dictation'.


Website/URL


Gerelateerd bericht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.