dinsdag 31 januari 2017

De 'OnderwijsNieuwsDienst' (OND) nu helemaal vernieuwd en responsive!

Half december 2016 schreef ik de blogpost 'OnderwijsNieuwsDienst: Al het nieuws voor het (basis)onderwijs via RSS in jouw 'RSS-lezer'!'
Onlangs is de 'OnderwijsNieuwsDienst' (Twitter: @onderwijsnieuws) helemaal vernieuwd en 'responsive' [ ], d.w.z. dat de website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het apparaat (desktop, tablet, smartphone) waarmee je de website bekijkt. 
"De 'OnderwijsNieuwsDienst' (kortweg 'OND') verzamelt onderwijsnieuws en bundelt dit nieuws voor met name het basisonderwijs.
Het verzamelde nieuws op OND is afkomstig van diverse openbare internetbronnen, aangevuld met berichten die door bezoekers worden ingediend en persberichten die door organisaties worden aangeboden. OND verzamelt alleen headlines en de eerste 200 tekens van een bericht en neemt geen complete artikelen over. Ook worden berichten niet herschreven en verzonden als eigen nieuws. OND verwijst altijd door naar de  bron [...] [Bron]"
Meer info over de 'OnderwijsNieuwsDienst' vind je in de zijbalken aan de linker en rechterkant van de 'OnderwijsNieuwsDienst' en de blogpost 'OnderwijsNieuwsDienst: Al het nieuws voor het (basis)onderwijs via RSS in jouw 'RSS-lezer'!' ▶

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Schermafdruk vernieuwde 'OnderwijsNieuwsDienst'

Responsive...!

'OnderwijsNieuwsDienst' op een smartphone

Een 'nieuws'-item embedden (insluiten) op je (school)website / weblog

Nieuw ook is de mogelijkheid om een 'nieuws'-item in te sluiten (te embedden) op de website van de school, je eigen website en/of weblog. Hieronder het 'nieuws'-item 'ICT en onderwijs'. Klik op de 'headline' van een bericht en je komt op de website/blog met het volledige bericht. De berichten worden automatisch ververst!De 'OnderwijsNieuwsDienst' is een onderdeel van het 'POLS Netwerk'.

Website / URL


Gerelateerde blogpost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.