woensdag 11 januari 2017

'Google Tone' of hoe krijg je al jouw leerlingen tegelijk op dezelfde website..?

'Google Tone' is een handige extensie - van Google zelf - voor leerkrachten die de browser 'Google Chrome' in de klas gebruiken. Met deze extensie krijg je al jouw leerlingen in één keer op de door jou gewenste webpagina of meer zonder van je stoel af te komen. 

Met één klik op het 'icoontje' van deze extensie wordt de URL van een website, nieuwsartikelen, foto's, documenten, 'YouTube'-video's en zelfs zoekresultaten via de luidsprekers van jouw computer op de computer van de leerlingen geplaatst. 

Meer over deze -m.i. handige - extensie 'Google Tone' vind je in de beschrijving hieronder. Hoe deze extensie werkt..?? Bekijk de filmpjes hieronder.

Ik vond deze extensie in het artikel 'Google Tone : A Practical Tool for Broadcasting Web Content to Multiple Computers' op het Engelstalige edublog Educational Technology and Mobile Learning.

Beschrijving extensie 'Google Tone'


"Zend een URL uit naar computers binnen gehoorsafstand

Google Tone schakelt de microfoon van je computer in (terwijl de extensie is ingeschakeld) en gebruikt de luidsprekers van je computer om URL's uit te wisselen met online computers in de buurt. Je kunt Google Tone gebruiken om de URL van elke mogelijke webpagina te verzenden, waaronder nieuwsartikelen, foto's, documenten, blogposts, producten, YouTube-video's, recepten en zelfs zoekresultaten. Elke computer binnen gehoorsafstand (ook via een telefoon of Hangout) waarop de Google Tone-extensie is geïnstalleerd en ingeschakeld, ontvangt een melding van Google Tone.

Je moet zijn ingelogd op je Google-account om Google Tone te gebruiken en je Google-profielnaam en -foto worden weergegeven bij de URL in een Google Tone-melding.

Chrome moet je microfoon ingeschakeld houden om een URL te kunnen ontvangen via Google Tone. Google Tone werkt mogelijk niet bij veel achtergrondgeluid, over langere afstanden, bij een slechte internetverbinding of op computers zonder microfoon of met een microfoon die het geluid van Google Tone niet kan detecteren [...]"Filmpje 'Google Tone'
Uitlegfilmpje 'Google Tone'
Website / URL

2 opmerkingen:

 1. Ik vraag me af of dit werkt in de klas, immers leerlingen kunnen zich dan als docent gaan voor doen. Ze sturen dan een url uit via hun tone, dat wordt dan een kakofonie van geluidjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Harry, dank voor je reactie!

   Je zou de extensie eens moeten uitproberen...
   Ik weet het niet, want om voor de handliggende redenen heb ik deze extensie niet kunnen uitproberen.

   Verwijderen

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.