donderdag 12 januari 2017

Leuk voor bij je geschiedenislessen: De interactieve 'geschiedenis vensterplaten' van entoen en de Canonpaden


Op de 'geschiedenis'-website 'entoen.nu - De Canon van Nederland' vind je op de webpagina 'Vensterplaten' leuke interactieve geschiedenisplaten die je bij je geschiedenislessen kunt gebruiken op je digibord.
"Vensterplaten zijn bedoeld als interactieve ontdekplaat en/of als vertelplaat. Ze sluiten aan op de afleveringen van Het Klokhuis over de canonvensters." 
Op de pagina 'Vensterplaten' vind je - behalve de 'links' naar de vensterplaten - ook de 'links' naar de 'Klokhuis'-afleveringen (filmpjes) en bijbehorende 'venster'-lessen. Alle canon-Klokhuizen zijn online beschikbaar in de rubriek 'Beeld & Geluid' bij elk canonvenster [Bron]. Zie afbeelding 1:

Voorbeeld Karel de Grote


Afb. 1: Een deel van het overzicht 'Vensterplaten'

 1
 =  Achtergrondinformatie over Karel de Grote.
 2  =  'Link' naar de 'Vensterplaat' over Karel de Grote. Naast de 'vensterplaat' vind je hier ook 'links' naar allerlei 'clips' over Karel de Grote. Op de 'vensterplaat' over Karel de Grote is van alles te ontdekken. Klik op de i-tjes op de 'vensterplaat' om erachter te komen. Om de 'vensterplaat' op 'volledig scherm' te zetten en 'interactief' te maken, moet je op de 'vensterplaat' klikken. Er is ook docentenmateriaal over Karel de Grote voor groep 5 - 6 en 7 - 8.
 3  = 'Vensterles' Karel de Grote. Je vind hier dezelfde informatie als bij het docentenmateriaal.
 4  = 'Link' naar het 'Klokhuis'-filmpje over Karel de Grote.
Zo zijn er van alle '10 Tijdvakken'  van onze geschiedenis 'vensterplaten' te vinden.
Op de 'Yurls entoen.nu' vind je de inhoud van 'entoen.nu' geordend bij elkaar:
'Yurls entoen.nu' is onderdeel van de 'Geschiedenis canon Yurls':


Beide 'Yurls'-en zijn aanraders!!

Aanvullend online lesmateriaal: de 'Canon'-paden van Jack Nowee

Jack Nowee (Twitter: @JackNowee) heeft bij de 'entoen.nu - De Canon van Nederland' een soort 'webpaden' gemaakt, die Jack 'Canonpaden' heeft genoemd.
"De leerlingen beantwoorden in deze Canon-paden vragen. De antwoorden worden ingevuld in een kruiswoordraadsel. (werkblad staat altijd in de 1e kolom). De antwoorden zijn te vinden in de Canon-teksten en de SchoolTV Beeldbankfilmpjes. Het door de leerlingen laten maken van de werkbladen en puzzels, het lezen van het verhaal, of het doen van de spelletjes wil niet garanderen, dat de betreffende einddoelen basisonderwijs m.b.t. de Canon gehaald worden, maar zal er zeker op verantwoorde manier toe bijdragen."
Je vindt deze 'Canonpaden' op de website 'Webpaden en meer...', op de pagina 'Canon-paden (groep 6-7-8)'.


Gerelateerde blogpost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.