vrijdag 6 januari 2017

'Safety@Facebook': het Facebook 'portal voor ouders' en het 'Centrum ter preventie van pesten'

'Facebook' heeft een 'Veiligheidscentrum' met als onderdeel een 'Portal voor ouders'. Ik werd hier op attent gemaakt tijdens mijn 'Kerstreces' via het artikel 'Zo leer je je kind omgaan met social media' op Lifehacking.nl:
"Facebook heeft een pagina gelanceerd waar ouders worden voorgelicht over social media-opvoeding. Op de pagina wordt uitgelegd hoe ze hun kind kunnen informeren om veilig om te gaan met social media. Het is belangrijk dat je als ouder weet waar je kind mee bezig is en dat je betrokken blijft. Het gaat in dit tijdperk niet alleen meer om de normale opvoeding maar ook om een online opvoeding [...]" Lees het volledige artikel

Facebook: 'Portal voor ouders'

Dit 'Portal voor ouders' en de hieronder genoemde pagina's zijn onderdelen van Safety@Facebook, het veiligheidscentrum van Facebook.
"Portal voor ouders

Het is soms lastig om een ouder te zijn. We weten dat ouders veel vragen hebben over Facebook. Of je nu zelf een Facebook-account hebt of je tiener er eentje heeft: we hebben een aantal handige links, tips en trucs waarmee je alles uit je Facebook-ervaring kunt halen en je kind kunt helpen Facebook goed te gebruiken. We hopen dat je de volgende informatiebronnen nuttig vindt.


Facebook: 'Centrum ter preventie van pesten'

In het hierboven genoemde Safety@Facebook vind je naast de 'Portal voor ouders' ook het 'Centrum ter preventie van pesten'.

Behalve het 'Centrum ter preventie van pesten' en het 'Portal voor ouders' vind je er het 'Veiligheidscentrum' (Safety@Facebook) en het 'Helpcentrum' van Facebook.

Ik ben niet zo'n fan van Facebook, maar wellicht is dit wel aardig - in het kader van 'mediawijsheid' - om door te geven aan de ouders. Neem er eens een kijkje en oordeel zelf!

Website / URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.