woensdag 11 januari 2017

'Spelling oefenen voor het PO' van Schoolbordportaal heeft update gehad!

Op 1 november 2016 schreef ik in de blogpost 'Nieuw van de Portalengroep: 'Spelling'-pagina met diverse werkvormen | 10.000+ werkbladen!'
"Genereer werkbladen, speel een spelletje of flits de woorden van de week! Al deze mogelijkheden (en meer!) zijn verwerkt in de nieuwe 'spelling'-pagina van de Portalengroep.nl.
Je kunt gebruik maken van de woordpakketten van de meest gebruikte taalmethoden in het basisonderwijs (Taal Actief 4, Taal Actief 3, Staal, Spelling In Beeld, Taal Journaal en Taal Verhaal), maar ook op groep gesorteerde algemene spellingscategorieën.
Deze handige 'spelling'-pagina is mogelijk gemaakt door een samenwerking van lessuc6.nlspellingoefenen.nl en portalengroep.nl (bestaande uit o.m. Schoolbordportaal.nl)."

Update 'Spellingoefenen voor het PO'

Inmiddels heeft de eerste update van 'Spellingoefenen voor het PO' plaatsgevonden! Lees hieronder over het 'hoe & wat' van deze update...UPDATE! SPELLINGSPAGINA MET DIVERSE WERKVORMEN | 10.000+ WERKBLADEN

Vorig jaar is de spelling-oefensite met werkbladen, spelletjes en oefentools gelanceerd. Vele positieve reacties en wensen stroomden de mailbox binnen. Alle wensen zijn in kaart gebracht en hebben we verwerkt in een 2.0 versie. Wat is er veranderd? We hebben nieuwe methoden toegevoegd, de online oefenvormen uitgebreid, de algemene database uitgebreid voor alle groepen en de spellingswerkbladen hebben inhoudelijk een update ondergaan. Bekijk de vernieuwde pagina of lees hieronder welke vernieuwingen we hebben doorgevoerd!


DE NIEUWE FUNCTIONALITEITEN

Online oefenen en een auditief dictee: Er zijn een viertal nieuwe online oefenvormen uitgewerkt. Zo kan je kiezen voor: Online oefenen start, basis en expert. Daarnaast kunnen de leerlingen hun vaardigheden testen in het online auditief dictee!

Nieuwe werkbladen: Alle werkbladen hebben een update ondergaan, waarin we de aangeleverde feedback hebben verwerkt. Tevens is er een dictee beschikbaar, inclusief leerkracht tips en een leerling invulblad.

De methodes zijn aangevuld: Naast de methoden die al opgenomen waren in de database (Taal Actief 4, Taal Actief 3, Staal, Spelling In Beeld 1, Taal Journaal , Taal Verhaal, Veilig Leren Lezen, Lijn 3 en Tijd Voor Taal) hebben we deze aangevuld met nieuwe methoden Spelling in Beeld 2 en TaalVerhaal.nu.

Algemene database: Van de algemene database voor groep 3 t/m 8 is het aanbod van categorieën uitgebreid en aangevuld met nieuwe woorden. Genereer nu eindeloos unieke werkbladen of laat uw leerlingen online oefenen!

HERHALING! TIPS UIT DE PRAKTIJK:

Plaats de oefeningen op de site of Yurls van uw klas: elk woordpakket en spel krijgt een unieke link die u als snelkoppeling op het bureaublad of als link op de site van de klas kan klaarzetten. Handig voor het huiswerk of als extra oefening op school!  Kortom, u kunt alle woordpakketten voor uw eigen groep verzamelen en delen met de kinderen en ouders.

Oneindig veel oefeningen: de werkbladen, flitswoorden en spelletjes worden voorzien van woorden uit een database. Elke keer als u de activiteit opent, zal deze met nieuwe woorden uit de gewenste categorie gevuld worden. Andere woorden flitsen of een werkblad met andere woorden? Klik op F5 (vernieuw de pagina) en de activiteit wordt opnieuw gestart met nieuwe woorden!

HOUD DE VERNIEUWINGEN (UPDATES) IN DE GATEN!

Ook de komende tijd blijven we de pagina verder ontwikkelen. We zijn nu bezig met het vernieuwen van het onderdeel werkwoordspelling. Heeft u verder nog wensen? Mail deze gerust aan ons door!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.