Over André Manssen

Wie ben ik en wat heb ik gedaan..?

Mijn naam is André Manssen.
Sinds 1 september 2011 geniet ik van mijn pensioen. Sinds 2015 ben ik òòk nog AOW-er.

Gedurende 42 jaar (1969 – 2011) ben ik fulltime werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs, waarvan 20 jaar (1980 – 2000) als (gediplomeerd) directeur.

De laatste 11 jaar van mijn carrière heb ik weer als leerkracht voor de klas gestaan. Tijdens deze periode was ik lid van de bovenschoolse Taakgroep ICT van de Sophia Stichting (schoolbestuur) en redactielid van het personeelsblad 'Klasse' en heb in die hoedanigheid vele artikelen geschreven over onderwijs en ICT. Daarnaast ben ik webmaster geweest van de website van mijn school en de website van de Sophia Stichting.

Ik ben al heel lang actief op het internet. Mijn eerste echte website was "Computers in de Klas", daarna heb ik een aantal jaren een weblog gehad met dezelfde naam bij het toenmalige "Web-log.nl". Toen deze dienst offline ging ben ik in december 2010 gestart met mijn edublog "Vanaf de Zijlijn". Dit blog is in mei 2015 beëindigd en niet meer online. Ik heb bij Wordpress.com alle berichten op "Vanaf de Zijlijn" gearchiveerd. Wil je die berichten nog eens lezen, dan kun je ze vinden op

Wat wil ik..?

Ook al ben ik niet meer actief als leerkracht; ik blijf proberen leerkrachten in het basisonderwijs voor het gebruik van ICT en internet in de klas
  • te enthousiasmeren,
  • te motiveren,
  • te inspireren,
  • te informeren,
  • te ondersteunen
  • en het gebruik van ICT en internet in de klas te promoten.

Wat wil ik met dit weblog..?

Op dit edublog cureer ik educatieve content, zoals gratis online tools, freeware, handige tips en trucs, online lesideeën en lesmateriaal en allerlei interessante online ICT-zaken die mogelijk zijn te gebruiken in het basisonderwijs.

Diversen...

Maart 2014: Winnaar van de 'IPON Stimulerings Award 2014'. Juryrapport (pdf)

Oktober 2011: Co-auteur 'BoekTweePuntNul' over Web 2.0, Social Media en Webtools. Uitg. Educos i.s.m. Van Buurt Boek

Je kunt mij ook vinden op Scoop.it! (content curation) en de sociale netwerken LinkedIn, Facebook, Twitter en Google+.